Serhan GÖREN

Çalışmalarım

Serhan GÖREN

Bilgisayar ve teknoloji ile alakalı reklam ajansında grafik tasarım ve video animasyon - reklam firmasında ve donanımla alakalı bilgiler için teknik servis ekibi ile birlikte çalıştım. Bilgisayar bölümü okumak amacıyla Meslek lisesi okulunun Bilişim Teknolojileri Bölümünü tercih ettim ve 3 yıl boyunca bu ideal üzerine eğitim aldım. Açık bir kişiliğe sahip olduğumdan insanlarla konuşma ve sohbet etmenin dışında YouTube kanalımın bana katmış olduğu iş imkanları ve sosyalleşme etkinlikleri hayatımda önemli bir rol üstleniyor. kanalımdaki takipçiler ile tam olarak abi kardeş ilişkisi içerisinde olduğumu belirtmek isterim Zira onlar bana yorumlarıyla destek verdiği sürece motivasyon kaynağımı yani YouTube'u en iyi şekilde yönetme çabası içerisindeyim. Daha önceki çalıştığım firmalar ve YouTube bağım sayesinde profesyonel olarak grafik tasarım ve hareketli animasyonlar üzerinde bilgiye sahibim. Topluluk önünde konuşma, eğitim verme ve bilgisayar üzerinde teknik servisin dışında donanım bilgisi hakkında kendimi geliştirdim.

Me

Yeteneklerim

Üzerinde yoğunlaştığım konular.

Programlar;

ADOBE Illustrator, Photoshop, Premiere Pro, After Effects, Final Cut Pro, Dreamweaver.

Konular
Web Tasarımı
Grafik Tasarımı
Video Kurgulama ve Boyutlu Animasyon
Video Prodüksiyon

Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

[Bilişim Teknolojileri Bölümü - Web Programcılığı Lise.]

SAFRANBOLU

Kural Bilgisayar - Teknik Servis Elemanı

KARABÜK

Presstij Creative Agency - Grafik Tasarım ve Video Animasyon

STAJYERLİK

Nokta Reklam Tasarım - Lise dönemi Stajyerlik

FRANSA - STRAZBURG

Infinity Media - Freelance Grafik Tasarım ve Video Animasyon

YEDİSEKİZ PRODÜKSİYON

Yedisekiz Prodüksiyon şirketinin Kurucu Üyesi ve Yöneticisi

0
YOUTUBE ABONE
0
YOUTUBE KİŞİSEL VİDEOLAR
0
YOUTUBE İZLENME
0
SOSYAL MEDYA TAKDİRİ
  • iPhone katili robot: Daisy!

    iPhone katili robot: Daisy!

    iPhone katili robot: Daisy!

    AppleiPhone akıllı telefonlarını parçalarına ayıran yeni robotu Daisy ile adeta şov yapıyor. Saatte 200 adet iPhone parçalama kapasitesine sahip olan iPhone katili Daisy, çevreye önemli bir katkıda da bulunmayı ihmal etmiyor.

    iPhone katili Daisy saatte 200 akıllı telefonu parçalarına ayırıyor!

    Apple’ın sadece kendi kullanımı için geliştirdiği robot, iPhone akıllı telefonlarda yer alan altın gibi değerli materyalleri ayıklayarak önemli bir iş başarıyor. Şirketin daha önce aynı görevi üstlenen ve iPhone 6 modellerine odaklanan, 2016 model Liam adlı geri dönüşüm robotunu kullandığını da not olarak düşelim.
    iPhone katili
    9 farklı iPhone modelini parçalama yeteneğine sahip yeni robot, selefinin sınırlı yeteneklerini ciddi anlamda aşmış durumda. Şirket, bu yılın başlarında yüzde 100 yenilenebilir enerjiye geçerek çevreye verdiği önemi kanıtlamıştı. Akıllı telefonlarını geri dönüştürme işinin de çözülmesi sayesinde bir adım daha öteye gidildiğini rahatça söyleyebiliriz.
    Çevre savunucu gruplardan Greenpeace de şirketin karbon ayak izini azaltma ve eski ürünlerini geri dönüştürme çabalarından dolayı kutluyor. Öte yandan bir eleştirileri de var: O da şirketin sıklıkla değiştirilmesi istenen ürünler tasarlaması. Grup ayrıca, şirketin başka bir geri dönüşüm robotu yapmak yerine onarılabilir ve yükseltilebilir ürün tasarımlarına odaklanılmasını istiyor.
    Kaynak: shiftdelete.net
  • Çağatay Ulusoy Netflix dizisi nasıl olacak?

    Çağatay Ulusoy Netflix dizisi nasıl olacak?



    Çağatay Ulusoy Netflix dizisi nasıl olacak?

    Türkiye’de son dönemde yaptığı yatırımlar ile popüler olan Netflix, başrolünde Çağatay Ulusoy’un oynadığı bir dizi çekmek için kolları sıvadı. Biz de Çağatay Ulusoy Netflix dizisi için bilinen tüm detayları sizler için bir araya getirdik. Bakalım Çağatay Ulusoy Netflix dizisi nasıl olacak?

    Çağatay Ulusoy Netflix dizisi konusu ne olacak?

    Netflix’in Türkiye’de çekeceği dizinin konusu süper kahraman üzerine olacak. Resmi olarak duyurulan bilgiye göre; Çağatay Ulusoy İstanbul’un son muhafızı Hakan’ı canlandıracak. Hakan ismi konusunda tarihimizi değerlendirerek çok güzel bir seçim yapan Netflix, bu diziyi 2018 yılı içerisinde dizi severler ile buluşturabilir.
    The Protector ismini taşıyan dizide Çağatay Ulusoy’un canlandırdığı Hakankarakteri, kendisine verilmiş gizli bir görev ile İstanbul’u korumak zorunda olduğunu öğrenir. Kahramanızımın serüveni tam da bu noktada başlar.
    Binnur Karaevli senaristliğini yaptığı O3 Medya‘nın yapımcılığını üstlendiği süper kahraman dizisinde, birbirinden ünlü oyuncular yer alıyor. Dizide; Okan Yalabık, Ayça Ayşin Turan, Hazar Ergüçlü ve Mehmet Kurtuluş oynayacak.
    Okan Yalabık, Hakan‘ın imrendiği iş adamı olan FaysalAyça Ayşin Turan, Faysal’ın şirketinde yönetici olan LeylaHazar Ergüçlü de Zeynep ve Mehmet Kurtuluş ise Faysal’ın sağ kolu Mazhar karakterini canlandıracak.
    Fantastik drama türündeki dizinin yönetmeni ise Can Evrenol olacakSüper kahraman dizisinin görsel efektlerini de Gradient Effect üstlenecek.
    Çağatay Ulusoy Netflix dizisi
    Türkiye tarihinde başarı elde edecek olan ilk süper kahraman dizi olması beklenen Netflix yapımının henüz kesin yayın tarihi bilinmiyor. Son olarak Çağatay Ulusoy Netflix dizisi sadece Netflix üyelerine sunulacağını belirtelim.

    Source: Shiftdelete
  • Xiaomi CEO’su Mi Band 3’ü gösterdi!

    Xiaomi CEO’su Mi Band 3’ü gösterdi!




    Çin’in en popüler teknoloji üreticilerinden olan Xiaomi geçtiğimiz gün oyun odaklı yeni akıllı telefonunu tanıtırken, kıyısından kenarından da olsa Xiaomi Mi Band 3 olduğu tahmin edilen yeni akıllı bilekliğini de gösterdi.

    Xiaomi Mi Band 3 CEO’nun kolunda!

    Her geçen gün popülerliğini daha da arttıran Xiaomi, geçtiğimiz gün yepyeni bir cihazı daha tüm dünyaya duyurdu. Xiaomi Black Shark isimli modeliyle oyunculara hitap eden firma, lansman sırasında küçükte bir sürpriz yaptı.
    Markanın yeni modeliyle birlikte kameralara poz veren Xiaomi CEO’su Lei Jun, aslında bir başka modeli de görücüye çıkartmış oldu. CEO Jun’un kolundaki akıllı bileklik gözlerden kaçmazken, bunun markanın sevilen akıllı bileklik serisi Mi Band’in son üyesi olduğu tahmin ediliyor.
    Genel olarak aynı tasarım mimarisine sahip olduğu görülen akıllı bilekliğin ince ve uzun bir yapıda olduğu görülüyor. Dışa doğru kavisli ekran ise her ne kadar göreceli olsa da, cihazın çok daha şık bir görünüm elde etmesine sebep olmuş.
    Söz konusu bilekliğin Xiaomi Mi Band 3 olup olmadığı şu an için net olmasa da teknoloji severler için büyük bir heyecan uyandırdığı kesin. Xiaomi Mi Band 3hakkında yeni gelişmeler yaşandıkça sizlere aktarmaya devam edeceğiz.
    Kaynak: shiftdelete.net
  • Sinir bozan yeni iOS 11.3 Bug sorunu!

    Sinir bozan yeni iOS 11.3 Bug sorunu!

    Sinir bozan yeni iOS 11.3 Bug sorunu!

    Apple tarafından kısa süre önce yayınlanan yeni iOS 11.3 Bug sorunu ile gündemde! Bakalım güncellemeyle alakalı bu seferki haberimize konu olan Bug nasıl ortaya çıkmakta.

    Kritik iOS 11.3 Bug sorunu!

    Bilindiği üzere Apple yeni iOS güncellemesi olan iOS 11.3’ü yaklaşık 15 gün önce yayınladı. Yayınlanmasının ardından birçok sorunla gündeme gelen güncellemede, bu sefer de ekran görüntüsü almada Bug sorunu ortaya çıktı.
    iOS 11.3 Bug
    Normalde iOS 11.3’de ekran görüntüsü aldığınızda ekranın kenarlarında ince bir beyaz çizgi çıkmalı ve aldığınız görüntünün ön izlemesi köşede belirmeli. Ancak yeni ortaya çıkan bir Bug (hata – açık), ekranın belirli kısmının dengesiz beyaz bir bölge ile kaplanmasına yol açıyor.

    Hiç beklenmedik bir anda ortaya çıkabilen bu sorun için halen bir kesin çözümbulunamamakta. Sorundan mustarip kullanıcıların tek uygulayabileceği çözüm, telefonlarını kapatıp açmak. Fakat ilerleyen zamanda aynı sorun tekrar edebilmekte.
    Kaynak: shiftdelete.net
  • Oyunculara özel telefon: Xiaomi Black Shark

    Oyunculara özel telefon: Xiaomi Black Shark



    Son dönemde tanıttığı telefon modellerinin yanında akıllı ev ürünleri ve dizüstü bilgisayarlar ile Çin’in yükselen yıldızı olan Xiaomi, şimdi de oyunculara özel bir telefon ile karşımıza çıktı. Xiaomi Black Shark adını taşıyan oyuncu telefonu, masaüstü bilgisayarlarda gördüğümüz sıvı soğutma sistemi özelliği ile dikkat çekiyor.

    Xiaomi Black Shark özellikleri

    Black Shark, 5.99 inç büyüklüğünde 2160 x 1080 çözünürlüğünde ekran ile geliyor. Son dönemin modasına uyan Xiaomi, 18:9 formatında bir ekrana telefonunda yer veriyor. Gücünü 2.8 GHz hızında çalışan 8 çekirdekli Snapdragon 845 yonga setinden alan telefonda, 6 GB ve 8 GB RAM opsiyonları yer alıyor.
    Pixelworks adı verilen görüntü teknolojisi sayesinde hareket dengeleme, görüntü geliştirme ve karanlık sahnelerde detayları ortaya çıkaran Black Shark, sıvı soğutma sistemi sayesinde işlemci sıcaklığını 8 dereceye kadar düşürebiliyor.

    Xiaomi Mi 7 bu özelliği ile çok konuşulacak

    Black Shark donanımın yanında kamerası ile de iddialı. Telefonda f/1.75 diyafram açıklığına sahip 12 Megapiksel + 20 Megapiksel çift kamera kurulumu yer alıyor. Ön bölümde ise f/2.2 diyaframlı 20 Megapiksellik kamera bulunuyor.
    Xiaomi Black Shark
    Qualcomm Quick Charge 3.0 desteği olan telefon 4.000 mAh batarya ile besleniyor. Kutusundan Android 8.1 Oreo ile çıkan telefonda, H66 model numaralı bir de gamepad aksesuarı bulunuyor. H66 aksesuarı ile telefona fiziki bir analog tuş ekleyebiliyorsunuz.
    64 GB depolama birimli 6 GB RAM’li sürümü 480 dolar ve 128 GB depolama birimli 8 GB RAM’li sürümü ise 560dolardan 20 Nisan tarihinde satışa sunulacak.

    Kaynak: https://mediatrend.mediamarkt.com.tr

    Mail Adresim: Bana Buradan Ulaşabilirsiniz
  • Rusya, Mesajlaşma Uygulaması Telegram'ı Yasakladı!

    Rusya, Mesajlaşma Uygulaması Telegram'ı Yasakladı!

    Popüler mesajlaşma uygulaması Telegram, Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişimi Denetleme Kurumunun (Roskomnadzor) açtığı dava sonucunda çıkan mahkeme kararıyla yasaklandı.
    Rusya merkezli mesajlaşma uygulaması Telegram, Roskomnadzor tarafından açılan davanın sonuçlanmasıyla kendi ülkesinde yasaklandı. Yasaklanma işlemine sebep olan dava, Rus devlet güvenlik hizmetlerinin kullanıcı mesajlarına erişmesine izin vermeyi reddetmesi nedeniyle devlet kanadıyla büyük sıkıntılar yaşıyordu. Bildiğiniz üzere Telegram'ın en önemli özelliklerinden birisi, uçtan uca şifreleme yöntemiyle kullanıcılara gizliliği vaat etmesiydi.
    Dünya çapında 200 milyondan fazla kullanıcısı olan güvenli mesajlaşma uygulaması Telegram, WhatsApp'ın en büyük rakiplerinden biri olarak görülüyor. Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), ise bazı potansiyel terör olaylarına önceden müdahale edilebilmesi için ve yurttaşların korunabilmesi için bu mesajlardan bazılarının okunabilmesi gerektiğini iddia ediyor. Ancak, Telegram, kullanıcı verilerini en üst düzey güvenlikte tuttuğunu belirterek bu bilgileri vermeyi reddediyordu.
    TASS haber ajansına göre mahkeme, "Mahkeme Roskomnadzor'un şartlarının yerine getirilmesine karar verdi". Mahkeme başkanı Yuliya Smolina, “Bilgiye erişim yasağı, FSB’nin taleplerinin, kullanıcı mesajlarının şifresini çözmek için anahtarlar sağlaması sağlanıncaya kadar yürürlükte olacaktır.” ifadelerini kullandı. Yasağın ne zaman yürürlüğe gireceği belli olmasa da Roskomnadzor başkanı Alexander Zharov kararın kesinlikle uygulanacağını belirtti. Rusya'nın bu kararını nasıl değerlendiriyorsunuz? Sizce gerçekten güvenlik amaçlı mı yoksa muhaliflere yönelik bir denetim uygulması mı?
  • Apple, Sızıntı Yapan 12 Kişiyi İşten Kovdu!

    Apple, Sızıntı Yapan 12 Kişiyi İşten Kovdu!

    Apple geçtiğimiz günlerde, gelecek yıla yönelik ürünlere dair sızıntı yapmak isteyen 29 kişiyi yakaladı. Şirket, kalan çalışanlar ise uzun bir göz korkutma metni yayınladı.
    Tahmin edersiniz ki büyük şirketlerin, büyük de düşmanları olabiliyor. Bu bağlamda Apple geçtiğimiz günlerde sızıntı yapmaya çalışan 29 kişiyi yakaladı ve bu kişilerden 12 tanesini tutukladığını ifade etti. Kalan çalışanlar ise nasiplerini uzun bir uyarı metninden aldılar.

    Konu hakkında konuşan Apple, ‘iPhone X’in ayrıntılarını ifşa eden ve iOS 12’de mevcut özelliklerin iyileştirilmesine odaklanmak üzere bilgilerin yer aldığı planlı işlevsellik belgeleri, şirket çalışanları tarafından sızdırılırken yakalandı ve kovuldu’ dedi. Ayrıca Apple çalışanlarını da basın mensuplarının, analistlerin ve blog yazarlarının sözlerine kanmamaları için uyardı.
    Apple’ın yayınladığı not fazlası ile uzun olsa da can alıcı birkaç nokta bulunuyor. Uzun uyarı metninde Apple, ‘İşten kovulan bu insanların sadece işlerini kaybetmek ile kalmadığını, bunun yanında başka hiçbir yerde de iş bulamayacaklarını belirtti. Yine kovulan ve tutuklanan kişiler federal suç hükmü ile hapis cezasına çarptırılacak ve büyük para cezaları ile karşı karşıya kalacaklar’ dedi.
    Son günlerde yaşanan bilgi güvenliği ve veri sızıntıları almış başını giderken, Apple’ın bu gözdağı ve tavrı oldukça caydırıcı duruyor. Peki siz konu ile alakalı olarak ne düşünüyorsunuz?

  • Gmail yeni tasarımı ile karşımızda!

    Gmail yeni tasarımı ile karşımızda!

    Google, geçtiğimiz günlerde mail hizmeti olan Gmail’in tasarımını baştan aşağıya yenileyeceğini açıklamıştı. Uzun süredir aynı tasarım ile yoluna devam eden Gmail, yakında alacağı güncelleme ile yepyeni tasarım ile karşımıza çıkacak. Merakla beklenen Gmail yeni tasarımı için bugün ilk görseller yayınlandı. Bakalım Gmail’in tasarımını beğenecek misiniz?

    Gmail yeni tasarımı ile daha sade bir görünüme sahip oluyor

    Gmail, Google’ın Android 5.0 Lollipop sürümü ile geçiş yaptığı Materyal tasarım anlayışı ile yeniden tasarlanıyor. Google’ın diğer uygulamalarındaki arayüze benzer bir tasarımın kullanıldığı Gmail’de, simgeler ve seçim araçları daha ovalhatlara sahip oluyor.
    Gmail Yeni Tasarım
    Kullanıcı deneyimini arttırmak isteyen Google, Gmail’in yeni tasarımında gereksiz tüm öğeleri ortadan kaldırarak, masaüstü sürümünde daha sade bir deneyim vadediyor.
    Henüz Beta aşamasında olan yeni tasarım, çok yakında tüm kullanıcılara sunulacak. Google’ın iOS ve Android‘de yer alan Gmail uygulaması için de planlarının olduğu söyleniyor. Ancak mobilde köklü bir tasarımsal değişiklik için yıl sonunu beklememizin daha mantıklı olacağını düşünüyoruz.
    Gmail’in henüz macOS ve Windows‘ta resmi uygulaması yer almıyor. Yeni tasarım ile Gmail’in masaüstü uygulamasının geliştirilmesinde büyük kolaylık sağlanacağı söyleniyor. Bakalım Google, Gmail’in masaüstü uygulaması için önümüzdeki aylarda bir adım atacak mı?
    Kaynak: shiftdelete.net

  • Kişisel veriler için gelen mesajlar ne anlama geliyor?

    Kişisel veriler için gelen mesajlar ne anlama geliyor?

    Facebook skandalı tartışılmaya devam ederken, ülkemizde faaliyet gösteren firmalar dün sabah saatlerinden bu yana kullanıcılara ” Kişisel Verileriniz Hakkında Bilgilendirme ” başlıklı e-posta ve mesajlar göndermeye başladılar.


    Onlarca farklı firmanın gün içerisinde aynı içerikte e-postalar göndermesi bazı kullanıcıların endişelenmesine neden oldu. Bizde sizden gelen geri bildirimler sonrasında, kişisel verileriniz hakkında bilgilendirme nedir? ve kişisel veriler için gelen mesajlar ne anlama geliyor? gibi sorulara cevap verme gereği duyduk.

    Kişisel Verileriniz Hakkında Bilgilendirme mesajları nedir?

    Bilgilendirme e-posta ve mesajlarının gönderilme nedeni, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması kanunu. 7 Nisan 2016 tarihinde günü yürürlüğe giren bu kanun, kişisel verilerin işlenmesinde özel hayatın gizliğininin yanı sıra temel hak ve özgürlüklerin korunması için önemli düzenlemelere ev sahipliği yapıyor.
    Kişisel Verilerin Korunması Kanunu
    Peki, firmalar e-posta ve mesajları neden aynı gün gönderdi? Bu sorunun cevabını alabilmek için, kanun maddelerinden birisine göz atmak yeterli;
    ” Bu Kanunun yayımı tarihinden önce işlenmiş olan kişisel veriler, yayımı tarihinden itibaren iki yıl içinde bu Kanun hükümlerine uygun hâle getirilir. “
    Kısacası, 7 Nisan 2018 firmaların gerekli düzenlemeleri yapması için son tarihti. Bu kapsamda kullanıcılar kanuna uyum sağlandığı konusunda bilgilendirildiler.
    Yükümlülüğünü yerine getirmeyen firmalara 5 bin TL ile 100 bin TL arasında idari para cezası kesilecek. Verileri tutan ve işleyen işletmeler yükümlülüklerine uymadıklarında ise 1 milyon TL’ye ulaşan para cezaları ile karşılaşacaklar.
    Kaynak: shiftdelete.net

  • Facebook, kullanıcılarını yine kandırdı!

    Facebook, kullanıcılarını yine kandırdı!

    Facebook, kullanıcılarını yine kandırdı!

    Facebook veri gizliliği konusunda tarihin en büyük skandallarından birisine imza atarak kullanıcılarının güvenini oldukça sarsmıştı. Fakat konuyla alakalı ortaya çıkan yeni gelişmeler Facebook‘un aslında çok daha büyük bir skandala imza attığını gösteriyor.

    Facebook veri gizliliği konusunda sanılandan daha kötü!

    facebook veri gizliliği sdn
    Facebook‘un, Avrupa Birliği Komisyonu‘na verdiği etkilenen kullanıcı sayısının sadece Birleşik Krallık‘a ait verileri içerdiğini ve diğer avrupa ülkelerini içermediği ortaya çıktı. Bu nedenle milyonlarca kullanıcının veri gizliliği tehlikede olabilir!
    Bu durum Facebook‘un 30 milyon kişinin mağdur olduğu verisini 87 milyon kişi olarak güncellemesine rağmen, hâlâ verilen sayının yetersiz olduğu düşünülüyor. Bakalım Facebook, bu ölçüde bir veri sızıntısının önüne nasıl geçecek?

    Kaynak: shiftdelete.net
  • Yerli yapay zeka için büyük adım!

    Yerli yapay zeka için büyük adım!

    Turkcell Teknoloji Zirvesi sona ermiş olabilir ama bu zirvede konuşulan ve gündeme gelen önemli konuları sizlere aktarmaya devam ediyoruz. Teknolojinin kalbinin arttığı etkinliğin meta konularından biri de elbette yapay zeka ve yerli yapay zeka oldu.
    Yerli yapay zeka için büyük adım!



    Turkcell yerli yapay zeka için çalışmalarını sürdürüyor!


    Elbette en büyük hayallerimiz yerli teknolojileri kullanmak ve ülkemizdeki şirketlerin bu teknolojileri ileriye götürdüğünü görmek. Turkcell’de Bilgi Teknolojilerinden sorumlu Serkan Öztürk‘e de bu yönde atılan adımları sorduk. Bu keyifli videoya hemen aşağıdan ulaşabilirsiniz.

    Kaynak: shiftdelete.net
    Not: Bu arada ben de yapay zeka ve chatbot sistemleriyle uğraşıyorum.
    Mail Adresim: Buradan Bana Mail Atabilirsiniz

  • Google Play için kullanıcıları sevindiren değişiklik!

    Google Play için kullanıcıları sevindiren değişiklik!

    Google Play için kullanıcıları sevindiren değişiklik!

    2.8 milyondan fazla uygulamaya ev sahipliği yaparak uygulama mağazası alanında liderliği elinde bulunduran Google Play Store, nihayet uygulamaların güncelleme notları konusunda kullanıcıları sevindirecek bir yeniliğe imza attı.

    Hali hazırda Google Play Store aracılığıyla uygulamalarınızı güncellemek istediğinizde değişiklikleri görmek için uygulama sayfasına gitmeniz gerekiyor.

    Google Play Store artık güncelleme notlarını gösterecek!

    Kullanıcılardan geri bildirimleri sonrasında nihayet, App Store ile benzer bir tasarıma geçiş yapıldı. Bu değişiklik ile birlikte artık, güncellemelerin sunduğu yenilikler her uygulamanın alt kısmında rahatça görülebiliyor.

    Tek yapmanız gereken Uygulamaların ve Oyunlarım sekmesi altında yer alan Güncellemeler bölümüne geçiş yapmak. Her uygulamanın yan kısmında yer alan aşağı ok işaretine tıklayarak güncelleme notlarını görüntüleyebilirsiniz.


    Bu yenilik için en güncel Play Store sürümünü kullanmanız gerekiyor. Bu nedenle değişikliğin tüm cihazlara ulaşması biraz zaman alacaktır.

    Kaynak: shiftdelete.net
    Mail Adresim: Buraya Tıklayarak Bana Mail Atabilirsiniz
  • Messenger’a mesaj geri alma özelliği geliyor!

    Messenger’a mesaj geri alma özelliği geliyor!

    Facebook Messenger mesaj geri alma özelliği ile gündeme gelmek istiyor! Artık herkesin bildiği üzere Facebook‘un adı artık veri gizliliği konusunda ciddi ihlallerle anılıyor.
    Veri gizliliğine ek olarak içlerinde Mark Zuckerberg‘ün de bulunduğu bazı Facebook yöneticilerinin Messenger mesajlarının Facebook tarafından, geri döndürülemez şekilde silindiği de ortaya çıktı. İkinci skandalın ardından Facebook, aldığı kararla birlikte mesaj geri alma özelliğini herkesin kullanımına açacağını açıkladı.

    Facebook Messenger mesaj geri alma işlemi nasıl yapılır?

    Facebook Messenger
    Facebook Messenger için Whatsapp‘a benzer oldukça kolay bir mesaj geri alma arayüzü planlıyor. Kullanıcıların tıpkı Whatsapp‘taki gibi mesajın üstüne basılı tutarak karşı taraftan da silebileceği bir model üzerinde çalışılıyor.
    Bu şekilde kullanıcılar attığı mesajları karşı taraftan da silebilme yetkisine sahip olacak. Fakat bu özelliğin Whatsapp‘taki gibi belirli bir süre limitine sahip olup olmayacağı konusunda henüz bir bilgi yok.
    Kaynak: shiftdelete.net
  • iOS 11.2.6 artık yüklenemiyor!

    iOS 11.2.6 artık yüklenemiyor!

    Geçtiğimiz hafta iOS 11.3’ü yayınlayan Apple, bugün itibariyle iOS 11.2.6’yı imzalamayı durdurdu. Güncelleme yapacak kullanıcılar iOS 11.3’ü yüklemek zorundalar.

    iOS 11.2.6 için dönüşler kapandı!

    Apple geçtiğimiz hafta önemli yeniliklere sahip iOS 11.3 güncellemesini yayınlamıştı. Şirket bir yandan da iOS 11.4’ün test sürecine başladı.
    ios 11.2.6
    Apple iOS 11.3 ile birlikte iPhone yavaşlama şikayetlerine son vermek adına pil sağlığı ve iOS güç yönetimini kontrol etme özelliğini getirmişti. Yeni güncellemenin yayınlanmasından bir hafta sonra iOS 11.2.6’nın fişi çekildi. iOS kullanıcılarının şu anda yükleyebilecekleri tek sürüm iOS 11.3.
    Şirket iOS 3.1’den beri kullanıcıların en son çıkan iOS sürümünü yüklemeleri için eski sürümleri imzalamayı durduruyor. Apple’ın bahanesi kullanıcıların daha güvenli ve daha stabil bir iOS deneyimi yaşamaları. Ancak işin içinde jailbreak kullanımının önüne geçmek de var.
    Jailbreak kullanıcıları veya jailbreak bekleyenler genellikle Apple’ın daha eski iOS sürümlerini imzalamayı bırakma kararlarından en çok etkilenenler oluyor. iOS 11.1.2 sürümünü jailbreakli olarak kullanan iPhone ve iPad sahiplerine cihazlarını iOS 11 3 için jailbreak çıkana kadar temkinli kullanmalarını tavsiye ediyoruz.
    iOS 11.3 batarya sağlığı ve güç yönetimi kontrolü özellikleri dışında, sağlık kayıtları, iş sohbeti(business cihat), 4 yeni Animojigelişmiş mobil konum özelliği ile geldi. Ayrıca bu sürüm ile ARKit 1.5 geliştiricilere açıldı.
    ARKit 1.5 ile posterleri ve tabelaları AR deneyimlerine dönüştürmek mümkün olacak. ARKit yatay zeminlere ek olarak duvarlar ve kapılar gibi dikey yüzeylerdeyer alan nesneleri de tanıyor. Düz olmayan şekillere sahip yüzeylerin haritasını daha doğru biçimde çıkarabiliyor.
    Mail Adresim: yagiz.yasak@hotmail.com
  • Serhan GÖREN YouTube

    Serhan Gören'in eğlence ve teknoloji videoları hazırladığı youTube kanalı na bağlanmak amacıyla tıklatın!

    ADRES

    Genellikle İstanbul ve Karabük
    ama gezmeyi çok seviyorum ve gezerken eğleniyorum. :)