• iPhone katili robot: Daisy!

    iPhone katili robot: Daisy!

    AppleiPhone akıllı telefonlarını parçalarına ayıran yeni robotu Daisy ile adeta şov yapıyor. Saatte 200 adet iPhone parçalama kapasitesine sahip olan iPhone katili Daisy, çevreye önemli bir katkıda da bulunmayı ihmal etmiyor.

    iPhone katili Daisy saatte 200 akıllı telefonu parçalarına ayırıyor!

    Apple’ın sadece kendi kullanımı için geliştirdiği robot, iPhone akıllı telefonlarda yer alan altın gibi değerli materyalleri ayıklayarak önemli bir iş başarıyor. Şirketin daha önce aynı görevi üstlenen ve iPhone 6 modellerine odaklanan, 2016 model Liam adlı geri dönüşüm robotunu kullandığını da not olarak düşelim.
    iPhone katili
    9 farklı iPhone modelini parçalama yeteneğine sahip yeni robot, selefinin sınırlı yeteneklerini ciddi anlamda aşmış durumda. Şirket, bu yılın başlarında yüzde 100 yenilenebilir enerjiye geçerek çevreye verdiği önemi kanıtlamıştı. Akıllı telefonlarını geri dönüştürme işinin de çözülmesi sayesinde bir adım daha öteye gidildiğini rahatça söyleyebiliriz.
    Çevre savunucu gruplardan Greenpeace de şirketin karbon ayak izini azaltma ve eski ürünlerini geri dönüştürme çabalarından dolayı kutluyor. Öte yandan bir eleştirileri de var: O da şirketin sıklıkla değiştirilmesi istenen ürünler tasarlaması. Grup ayrıca, şirketin başka bir geri dönüşüm robotu yapmak yerine onarılabilir ve yükseltilebilir ürün tasarımlarına odaklanılmasını istiyor.
    Kaynak: shiftdelete.net
  • 0 yorum:

    Yorum Gönder

    Serhan GÖREN YouTube

    Serhan Gören'in eğlence ve teknoloji videoları hazırladığı youTube kanalı na bağlanmak amacıyla tıklatın!

    ADRES

    Genellikle İstanbul ve Karabük
    ama gezmeyi çok seviyorum ve gezerken eğleniyorum. :)